Samengevat
7.2Eindcijfer
Sfeer8.3
Eten6.8
Bediening6.8
Prijs-kwaliteit6.8

Het is warm en zonnig wanneer we neerstrijken bij De Burgemeester van Napels. Zo komen we meteen in Italiaanse sferen. Blijven we daar ook tijdens de lunch?

Sfeer

Veel blond hout, zwart staal, een grijze gietvloer en industriële elementen: origineel is deze stijl niet meer, maar eerlijk is eerlijk, het zorgt voor een prettig sfeertje. Niet zo hip dat je je oud voelt, maar eigentijds genoeg dat je je hip kunt wanen als je hier zit. Wij brengen de lunch door op het terras, dat een van de verkooppunten van De Burgemeester is: precies op een kruising van verkeersstromen, zodat je fijn naar het winkelend publiek kunt kijken.

Eten

Waar je bij veel Italiaanse restaurants alleen voor het diner terecht kunt, heeft De Burgemeester van Napels ook een lunchmenu met salades, broodjes en pasta’s. Het aanbod varieert van klassiekers – insalata caprese, spaghetti carbonara – tot Italiaans geïnspireerd, zoals een tosti met mozzarella, pesto en salami of een club sandwich met pancetta, gegrilde kip en avocado.

Tafelgenoot gaat voor klassiek: de spaghetti alla puttanesca (€9,25) met ansjovis, olijven, kappertjes en Spaanse peper. Een goede keus, oordeelt ze: de kom pasta – een prima lunchportie – is niet volgestouwd met allerlei ‘vulling’, zoals Nederlanders plegen te doen. Dit is een gerecht zoals ze het ook in Rome voorgeschoteld kreeg, dat draait om de spaghetti. De peper geeft pit, maar overheerst niet.

Ik ben minder positief over mijn ‘crostini’ met paddenstoelen en groene asperges (€7). Het beloofde desembrood – stevig en vol van smaak – is vervangen door een paar sneetjes regulier bruinbrood en de ‘paddenstoelenmix’ bestaat uitsluitend uit champignons. De asperges zijn veel te zacht gekookt, behalve dat ene houtige stuk dat zo draderig is dat ik het in de asbak op tafel moet deponeren. De kerstomaatjes zijn dan weer heel kort meegewarmd, waardoor er nog veel vocht uit de zaadlijsten komt en dat zorgt voor een natte bedoening op het bord. Dit kan beter.

Bediening

We hadden graag iets meer aandacht van de bediening gehad: nadat we onze bestelling hebben gekregen verschijnt er niemand meer aan ons tafeltje om te vragen of we een tweede drankje willen en voor de rekening moeten we zelf naar binnen lopen. Maar de serveerster die onze lunchwensen noteert is vriendelijk genoeg en weet te vertellen hoeveel pit de pasta puttanesca heeft, wanneer tafelgenoot er naar vraagt.

Kans op een tweede bezoek

Tijdens een eerder lunchbezoek aten we hier broodjes die beter bevielen dan de paddenstoelencrostini, dus ondanks de verbeterpunten willen we nog wel eens aanschuiven bij De Burgemeester van Napels. Het zit hier leuk, binnen of buiten, en ze hebben tenslotte ook nog een avondkaart om uit te testen.

 

PRAKTISCHE INFO

Ruiterskwartier 115
www.deburgemeestervannapels.nl
Prijs lunch €4,50 – €11