Samengevat
7.6Eindcijfer
Sfeer7.5
Eten7.5
Bediening8
Prijs-kwaliteit7.5

De traditionele Chinees-Indische restaurants zijn aan het verdwijnen, noteert HP/De Tijd in zijn zomernummer. Ze maken plaats voor sushirestaurants en all you can eat-zaken. Ook de familie Yeh van Sin Jah aan de Schrans maakte deze omschakeling. De afhaalchinees bleef bestaan, maar het restaurant richt zich nu op de ‘Pan-Asian Cuisine’, zoals ze dat zelf noemen.

Sfeer

Sin Jah is een enorm restaurant. De ruimte die vroeger gebruikt werd voor buffetten en grote groepen is nu ook helemaal gevuld met tafeltjes. En nog is de zaak regelmatig volgeboekt: reserveren is aan te raden. Desondanks doet Sin Jah niet heel massaal aan. Dat is mede te danken aan de werknemers, die snel contact maken met iedereen en de gasten goed in de gaten houden. Je hoeft maar even om je heen te kijken of er komt al iemand op je afgelopen om te helpen. De donkere inrichting zorgt ook voor een intieme sfeer: er komt weinig licht van buiten het restaurant binnen en muren, vloeren en meubilair hebben overwegend grijs- en bruintinten.

Foto: Sin Jah

Eten

Voor een vast bedrag mag je bij Sin Jah vijf keer drie gerechten bestellen van de kaart. Die bevat meer dan tachtig gerechten uit heel Azië: van Korea tot Japan en van Thailand tot Indonesië.

Allereerst bestellen we een fles pinot grigio, want een wat pittige witte wijn houdt zich vaak wel staande tegenover de gekruide Aziatische keuken. Omdat we een hele fles bestellen en geen losse glazen, mogen we er een gratis flesje water bij bestellen. Een fijn gebaar.

We beginnen ons diner met twee rondes sushi. De sojasaus staat standaard op tafel;  gember en wasabi worden er los bij geserveerd. De porties doen op het eerste gezicht niet heel erg groot aan, maar toch vult bijvoorbeeld de Sinjah Maguro Nigiri behoorlijk. Het krokante van de rijst en ui combineert goed met de fluweelzachte tonijntartaar, die wel ietwat aan de warme kant is. Ook de Sake Avocado Maki ziet er onschuldig uit, maar doordat er Japanse mayonaise in zit, is je oog al snel groter dan je maag. De zalm is lekker mals en vormt een heerlijke combinatie met de heldergroene avocado.

Daarna maken we de overstap naar de warme gerechten. De Thaise rode curry met kipfilet is op de menukaart gemarkeerd met twee rode pepertjes. Meestal loopt dat wel los, maar bij Sin Jah dus niet, want hij is flink pittig. Het is ook een ruime portie: ze zijn hier niet zuinig. Verder komt er buikspek met een licht zoutig sausje op tafel, knapperige aspergerolletjes met rundvlees, edamame-boontjes en wat oude, vertrouwde nasi als bijgerecht. Doordat de gerechten uit verschillende Aziatische landen afkomstig zijn, lopen de smaken behoorlijk uiteen. Het ene is wat zoetig en het andere weer wat zouter. Maar allemaal komen de gerechten vers uit de keuken: ze worden uitgeserveerd zodra ze klaar zijn.

De dessertkaart is niet heel uitgebreid en valt ook niet onder de vaste menuprijs. We kunnen kiezen uit verschillende ijssmaken en gaan voor matcha, groenethee-ijs. Het bord is mooi aangekleed met een sausje hier en wat aardbeien daar. Ook nu valt weer op hoe machtig deze gerechten eigenlijk zijn, want het is een hele hap. Niet heel bijzonder, maar met een kopje cappuccino erbij toch een fijne, zoete afsluiter.

Bediening

De bediening bij Sin Jah is alert, scherp, snel en uitermate vriendelijk. Er zijn minstens twintig mensen aan het werk die heel wat meters af moeten leggen en toch heb je nooit het gevoel dat je een nummer bent. De wijn staat snel op tafel, de gerechten worden uitgeserveerd zodra ze klaar zijn en zijn over het algemeen goed op temperatuur. Verder werden we gewaarschuwd dat onze shift er bijna op zat en dat we ronde vier en vijf wel mochten combineren. De sfeer is gemoedelijk en vrolijk en dat slaat over op de gasten.

Kans op een tweede bezoek

Na één bezoek aan Sin Jah heb je, ook als je allebei iedere keer wat anders bestelt, nog lang niet alles geproefd. En aangezien de smaken heel divers zijn, gaan we hier zeker vaker eten. De porties zijn groot, zodat je na vijf keer drie gerechten meer dan voldoende gegeten hebt. Wel opletten bij het bestellen: niet alle gerechten vallen onder het all you can eat-concept. Inclusief een paar extra gerechten, een flesje wijn en een dessert waren wij ongeveer 50 euro per persoon kwijt.

 

praktische info

Schrans 105
www.sinjah.nl
Prijs menu €25,95