Samengevat
7.8Eindcijfer
Sfeer8
Eten7.5
Bediening7.5
Prijs-kwaliteit8

Er zijn heel wat eetcafés in Leeuwarden, dus dan moet je je als nieuwkomer wel zien te onderscheiden van de rest. Tsien koos voor het all in-concept, waarbij je voor eten en drankjes een vaste prijs betaalt. Is dat een succes?

Sfeer

Leuk om te zien wat een flinke makeover kan doen met een ruimte, zeggen tafelgenoot en ik tegen elkaar als we Tsien binnenkomen. We waren hier voor het laatst toen het nog danscafé Rembrandt was en inmiddels ziet het er een stuk beter uit. Grijze betonvloer en dito houten lambrisering, lichte houten tafels in een ruime opzet en een bar met Portugese tegeltjes. Aan de hoge plafonds hangt verlichting van koperkleurige buizen. Het oogt minimalistisch, maar wel gezellig. Dit kun je met recht een grand café noemen.

Eten

Bij Tsien betaal je een all in-prijs voor een avondje dineren. Voor twee gangen tel je €26 neer, voor drie gangen €29,50 en dan mag je vrij van de kaart kiezen. Onbeperkt tapbier, wijn en fris zit er bij in. Deze maand betalen we zelfs maar €23,95 voor drie gangen, dus als echte Nederlanders hoeven wij niet lang na te denken over hoeveel gangen we nemen.

Op het menu staan vooral crowdpleasers, wat ook niet zo vreemd is gezien het concept. Carpaccio of tomatensoep vooraf, spareribs en kipsaté als hoofdgerecht en dame blanche of chocoladetaart toe: dat soort dingen. Tafelgenoot start met de buffalo wings, malse kippenvleugeltjes in een knapperig jasje met een enorm hete dipsaus erbij. Eigenlijk mag je dit geen buffalo wings noemen, want die worden heel anders klaargemaakt. Het kluifje wordt dan ongepaneerd gefrituurd, daarna gemarineerd in een mengsel van hot sauce en gesmolten boter en geserveerd met blauwekaasdip. Maar zet ze als kipkluifjes op de kaart en we zijn tevreden, want lekker zijn ze wel.

Voor mij komt er een bord gegrilde groenten met geitenkaas op tafel. Paprika, courgette, champignons, een paar blaadjes basilicum erbij: simpel, maar lekker.

De positieve trend wordt voortgezet met de hoofdgerechten. De kipsaté is prima bereid, met flink wat pindasaus erbij en een bergje atjar ernaast. Plus een stuk maiskolf, die tafelgenoot ook op haar bord terugziet. Dat is dan weer niet zo vreemd, want zij heeft de vegetarische chili besteld. De groenten van mijn voorgerecht komen daar dan weer in terug, plus gemengde bonen in een vrij milde tomatensaus. Van mij mag chili wel iets pittiger zijn, maar tafelgenoot heeft er geen problemen mee. We krijgen er ook nog een schaaltje friet bij – die iets vissig smaakt, da’s jammer – en een prima aangemaakt kommetje sla met rauwkost.

We sluiten af met twee klassiekers: crème brûlée en tiramisu. De een met een bolletje vanileijs, de ander met kaneelijs en allebei met een flinke dot slagroom. Veel komt bij de groothandel vandaan, zo te zien, maar dat verwacht je voor deze prijzen ook. We vragen ons wel af hoe dit uit kan: er wordt natuurlijk niet gewerkt met de duurste ingrediënten en door kant-en-klaarproducten te gebruiken kun je besparen op keukenpersoneel, maar toch. Wij zijn in elk geval blij verrast door de prijs-kwaliteitverhouding. Zoals mijn moeder graag mag zeggen: vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan.

Bediening

Over de bediening hebben we niets te klagen. We krijgen het concept uitgelegd, worden vriendelijk en vlot geholpen: prima. Het is ook niet zo’n hele drukke avond, maar zelfs dan zien we het nog wel eens misgaan in restaurants.

Kans op een tweede bezoek

Voor de culinaire hoogstandjes moet je niet bij Tsien zijn, maar je krijgt hier prima uitvoeringen van bekende eetcafégerechten voor een zacht prijsje. Best nog eens een bezoek waard, dus.

 

praktische info

Stationsweg 10
www.tsien10.nl
All in-prijs twee gangen €26, drie gangen €29,50