Wat je bij de Jumbo en de Albert Heijn kunt krijgen, dat weet je wel. Maar Leeuwarden telt ook allerlei toko’s, buitenlandse delicatessenzaken en biologische winkels. Stadse Smaken zoekt uit wat ze daar zoal verkopen. Deze keer: Bio bij Jansen.

Bijna twee jaar geleden opende aan de Verlengde Schrans Bio bij Jansen, de biologische supermarkt van Greet Jansen. Ze verkoopt er eigenlijk alles wat je in een reguliere supermarkt ook zou verwachten, maar dan de biologische variant.

Wie komen er?

Mensen die al tientallen jaren biologisch eten, maar ook jonge gezinnen die bewust met eten omgaan, vertelt Jansen. ,,En mensen met bepaalde diëten: glutenvrij, suikervrij, veganistisch.”

Wat kun je er kopen?

Van groenten tot schoonmaakmiddelen en van ontbijtgranen tot brood: je dagelijkse boodschappen dus, allemaal biologisch. Plus zaken die je in een gewone super niet tegenkomt, zoals veganistische kaas, bladerdeeg van spelt of de melkdrank kefir. Biologisch eten betekent niet dat je alleen nog maar supergezonde maaltijden mag eten, zie je als je hier rondkijkt. In de vriezer liggen gewoon pizza’s en zakken patat, er is een schap met chocolade en een met snoepjes en ook aan wijn en andere alcohol hoeft het je niet te ontbreken.  Je kunt hier verder je zelf je koffiebonen malen, diervriendelijke make-up kopen en ook voor je kat of hond is er verantwoord voer te krijgen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Wat moet je zeker eens proberen?

Voor wie uitgekeken is op reguliere pasta – of geen tarwebloem wil eten – heeft Bio bij Jansen genoeg alternatieven: linzenpasta, speltpasta of gnocchi van rijst, bijvoorbeeld. En de vele groentespreads die in de schappen staan schreeuwen er om op een boterham gesmeerd te worden. Liever iets minder gezond? Voor de chocoholics is het leuk om alle verschillende smaakjes chocola uit te testen. Wat vind je lekkerder, de gewone bio-chocola of de rauwe variant?

Bijzonderheid

Bio bij Jansen heeft service hoog in het vaandel staan, zegt Jansen. ,,Sommige artikelen bestellen we speciaal voor één klant. En we hebben veel kennis in huis over biologische producten, dus je kunt hier ook goed terecht voor advies.”

praktische info

Verlengde Schrans 14
Open maandag t/m zaterdag