Wat je bij de Jumbo en de Albert Heijn kunt krijgen, dat weet je wel. Maar Leeuwarden telt ook allerlei toko’s, buitenlandse delicatessenzaken en biologische winkels. Stadse Smaken zoekt uit wat ze daar zoal verkopen. Deze keer: Toko An Phúc.

De Vietnamese naam van de toko verraadt het al: hier kom je voor Aziatische etenswaren. Het hele Aziatische continent is vertegenwoordigd en je komt er ook nog wat Midden-Oosterse producten tegen.

Wie komen er?

Veel Aziaten natuurlijk en verder wereldreizigers, kookfanaten en culinaire avonturiers.

Wat kun je er kopen?

Zo’n beetje alles wat je kunt bedenken aan Aziatische eetwaren. Van kant-en-klare dumplings uit de vriezer tot Singaporees Tiger Beer, van specerijen tot sausjes in pot en van talloze soorten rijst tot minstens zoveel soorten kroepoek. Verswaren worden er ook verkocht, in beperkte mate: vlees, groente en fruit, maar ook spekkoek en zoutvlees. Andere interessante producten die we tegenkwamen: eendeneieren, verse bamboescheuten, zeewiersnacks, pruimenwijn en tapiocaballetjes. Je vindt hier verder een uitgebreidere selectie van merken die je misschien uit de reguliere supermarkt kent, zoals de Indiase sauzen van Patak’s.

Deze diashow vereist JavaScript.

Wat moet je zeker eens proberen?

Vegetariërs en veganisten zullen jackfruit een openbaring vinden, een vrucht die je hier ingeblikt vindt in water of op sap. De versie in water gebruik je als  vleesvervanger en is qua textuur nauwelijks van het echte spul te onderscheiden. Eenmaal gegaard in de pan kun je de stukken jackfruit met een vork in sliertjes uiteen trekken : gebruik ze in een stoofpot of maak er ‘pulled pork’ van.

Bijzonderheid

Toko An Phúc heeft ook een flinke afdeling verzorgingsproducten en haarextensions. Helaas voor blondjes: die laatste zijn er uitsluitend in zwart en roodbruin.

praktische info

Voorstreek 80
Open maandag t/m zaterdag